GMB arbejder på FIA WEC program til 2024

GMB Motorsport har store planer for den kommende 2024 sæson.

Det danske hold, som blev grundlagt i 2022, har allerede gjort sig bemærket på både den danske og internationale scene. De vandt TCR Denmark mesterskabet i første hug med Kasper H. Jensen, som også vandt Michelin Le Mans Cup sammen med Kristian Poulsen, og dermed sikrede holdet en startplads til 2023 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans.

Dertil kommer deres succes indenfor juniorklasserne i både biler og gokart i 2022, hvor det blev til flere titler og medaljer.

Holdet arbejder på planer om at deltage i FIA World Endurance Championship i 2024, hvor holdet vil benytte Honda NSX GT3 Evo 22 modellen i den nye LM GT3 kategori.

Alt dette afhænger naturligvis af om de bliver valgt af ACO og LMEM til at deltage i serien. Startpladserne er ekstremt begrænsede, og det forventes at hvert bilmærke får adgang til at have 2 biler i GT3 kategorien. GMB Motorsport har et meget tæt forhold til Honda og især JAS Motorsport, som bygger NSX GT3 modellen til hele verden, hvilket er et kæmpe plus for det danske hold. I USA går den under betegnelsen Acura NSX i stedet, som kører parallelt med deres GTP program i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Umiddelbart forventes 8-9 forskellige bilmærker at få adgang til FIA WEC i 2024 i GT3 kategorien, hvor hvert enkelt mærke forventes at skulle vælge hvilket eller hvilke hold, som de ønsker skal repræsentere mærket. Kørersammensætningen bliver ligesom i den nuværende GTE Am kategori, med minimum 1 Bronzekører, en Sølv, og en Guld- eller Platinkører.

GMB Motorsport Honda #55
Photo: JJ Media

GMB Motorsport har også et stort internationalt program i år, hvor de deltager i Michelin Le Mans Cup med 2 af førnævnte Honda NSX GT3 Evo 22 modeller, som i år køres af Thomas Andersen/Simon Birch, og Lars Engelbrekt Pedersen/Jan Magnussen.

Dertil kommer deres European Le Mans Series program med Aston Martin Vantage raceren i GTE kategorien. Holdet fik den værst tænkelige optakt til 24 timers løbet. Først blev den 2. afdeling af ELMS på Imola banen aflyst, hvilket betyder at holdet kun har fået et enkelt løb som opvarmning til den franske klassiker. For at gøre alting værre, så varede deres første ELMS løb blot 800 meter, inden der holdt en LMP3 racer på tværs af banen, som Jens Møller ikke havde nogen som helst chance for at undvige, hvilket skadede bilens forende og hjulophæng voldsomt. Han kunne blot humpe bilen tilbage til pitten, hvor mekanikerne kiggede opgivende på raceren, og kunne konstatere, at den ikke kunne laves i tide til at genoptage løbet.

I ELMS er Jens Møller, Gustav Birch, og Nicki Thiim de tre kørere, mens Thiim bliver erstattet af Marco Sørensen til 24 timers løbet i Le Mans, da sønderjyden oprindelig havde andre forpligtelser hos Northwest AMR, mens Sørensen ikke havde nogen bil at køre i. Det har sidenhen ændret sig, da Thiims holdkammerat Paul Dalla Lana valgte at trække sig fra FIA WEC og Le Mans. Men indtil videre holder GMB Motorsport fast i Birch/Møller/Sørensen til Le Mans.

 

Nyheden er tilvejebragt i samarbejde mellem Racing24-7.net og Dailysportscar.com, som har fået bekræftet informationerne af kilder højt oppe i teamet.

Relaterede nyheder